Si planifiques per a un any, sembra blat. Si planifiques per a una dècada, planta arbres. Però si planifiques per a tota la vida, educa persones
(KWAN-TZU, filòsof xinès, 300 a.C.)


dijous, 13 d’octubre del 2011

EL COMPOSTATGE

El compost és el producte de la descomposició de matèria orgànica mitjançant la fermentació . Té un alt contingut en humus, estudiat pel químic alemany Justus von Liebig i s'empra com a adob en l'agricultura.

El compost és un subproducte utilitzat com a fertilitzant orgànic, el qual ajuda significativament a l'agricultura i floricultura en terrenys amb significativa pobresa proteica.

El procès de compostatge aeròbic va ser descrit per primera vegada pel agrònom anglès Sir Albert Howard el 1930 a Indore (Índia), a partir de l'observació de les jungles de bambú.

Per una altra part, implica una solució estratègica a la problemàtica plantejada per les grans concentracions urbanes, amb els seus residus sòlids orgànics domiciliaris (per exemple, restes de menjar).

En moltes comunitats, el compost és produït en quantitats petites amb la fi de reduir els residus generats, estalviant-se l'ús de tecnologies i procediments que no sempre es duen bé amb els recursos naturals i el medi ambient, i que a més tenen un cost elevat


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada